TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Andere

Fietstocht naar Herenthoeve in Meulebeke, een bloemenpluktuin en belevingsboerderij

HOERA!  Ook dit jaar een uitstap met de fiets!

 

We fietsen dit jaar naar de Herenthoeve in Meulebeke, een bloemenpluktuin en belevingsboerderij.  Een enkele rit duurt ongeveer een uurtje op een rustig tempo.

 

De Herenthoeve is een stukje paradijs op aarde die wordt uitgebaat door de familie Jacobs – Opstomer.  Martine is het gezicht van de Herenthoeve.  Ze kweekte vroeger groenten, maar sedert 2018 ligt de focus op bloemen.  Martine heeft het hart op de tong en is een spontane, energieke positief ingestelde vrouw.  Rik is de minder zichtbare introverte hardwerkende man achter de schermen.  Ook hij kweekte vroeger groenten.  Rik staat met beide voeten op de grond, is een grote dierenvriend en vormt een onmisbare schakel in het bedrijf.

We zullen er een rondleiding krijgen van een dik uur en worden een appelsap aangeboden van de lokale fruitboer. 

Maar een bloemenpluktuin, wat is dat nu precies?

In een pluktuin ben je in de mogelijkheid om zelf bloemen te kiezen, knippen en schikken tot een boeket zoals je het zelf het liefste hebt: kleurrijk, nonchalant, strak of eenvoudig.  Kortom: alles kan.  In de Herenthoeve beschikken ze over maar liefst 4000m² duurzaam geteelde bloemen.  Het is een unieke ervaring om zelf je bloemen te kunnen plukken en schikken voor jezelf of voor iemand anders.  Er is altijd wel een goede reden voor een vers bloemetje.

 

Na de rondleiding krijgt iedereen de gelegenheid om naar eigen budget een boeket te plukken.  De boeketten zijn niet inbegrepen in de prijs van de activiteit.  Er kan contant betaald worden of met payconiq.  Er zal transport voorzien worden om de boeketten naar het Stedelijk Sportstadion te brengen.


PRAKTISCH

We verzamelen 22 juni om 13u45 aan de ingang van het Stedelijk Sportstadion Roeselare, Spanjestraat 181 zodat we om 14u kunnen vertrekken.

 

Wie de uitstap niet met de fiets kan doen, kan rechtstreeks met de auto komen tegen 14u30.

Adres Herenthoeve: Heirenstraat 1, 8760 Meulebeke

 

 

KOSTPRIJS

Leden: €8

Niet leden: €10

Leden vrijetijdspas: 50%

 

 

INSCHRIJVEN

Inschrijven gebeurt door het juiste bedrag over te schrijven op de rekening van Tuinhier Roeselare: Rekeningnummer BE93 4675 0801 6167 Zwarte Leeuwstraat 60/21, 8800 Roeselare

Mededeling: fietstocht herenthoeve fiets/auto, aantal personen en je naam.

 

Inschrijven voor 16 juni. Je bent pas ingeschreven na betaling.

 

Meer info: Mail naar Ronald Castelein ronald.castelein@telenet.be of Christine Hoornaert christinehoornaert@gmail.com

 

 

Tijdstip

Datum: 22-6-2024
Uur: 14:00u

Locatie

Herenthoeve

Contact Informatie

Lemey Geert
Tel: 0473/642022
Email: geert.lemey@telenet.be